Quinoa med halloumi och pepparrotskrämBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Quinoa med halloumi och pepparrotskräm

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 dl

      Quinoa (gulvit)
    • 1 dl

      Quinoa (svart)
    • 1 kruka

      Koriander (färsk)
    • 1 styck

      Citron
    • 1 styck

      Fänkål
    • 100 gram

      Valnötskärnor
    • 200 gram

      Halloumi
    • 4 cm

      Pepparrot (färsk)
    • 2 dl

      Crème fraiche
    • 2 msk

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka quinoa enligt anvisning på förpackning.
      Häll quinoan i en bunke.
       
    2. Finhacka koriander. blanda med quinoa.
      Pressa över citronjuice.
       
    3. Dela fänkål på längden.
      Skär bort rotstock och finstrimla.
      Grovhacka valnötter.
      Skär halloumi i stavar.
      Skala och finriv pepparrot.
      Blanda pepparrot med crème fraiche.
       
    4. Hetta upp olja i stekpanna.
      Lägg i fänkål, valnötter och halloumi.
      Fräs detta en kort stund. Blanda med quinoa.
      Smaka av med salt och peppar.
      Lägg upp på fat. Lägg på crème fraiche.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Citron förekommer ofta som smaksättare av salladsrätter. Andra syrliga ingredienser som syrlig ost eller syrlig frukt kan ge en syrlig smak åt anrättningen. I syrliga grönträtter förekommer ibland ägg som ofta är ett smakproblem ihop med fr&  LÄS MER
Kockens tips!

Koriander ger rätten asiatisk karaktär, men kryddan är speciell och alla gillar inte smaken. Använd därför mängd koriander enligt egen smak.

Kommentar
Om oss