Kyckling tandoori med quinoa och citronyoghurt

Kyckling tandoori med quinoa och citronyoghurt

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min( + 12 h )

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Kycklingfilé
    • 2 dl

      Matlagningsyoghurt
    • 1 msk

      Tandooikrydda
    • 2 dl

      Quinoa
    • 12 styck

      Cocktailtomater
    • 1 styck

      Rödlök
    • 0.50 huvud

      Blomkål
    • 50 gram

      Rucolasallat
    • 1 styck

      Citron
    •  

      Salt & peppar
    • 0.50 styck

      Chilifrukt (röd)
  • Gör så här:
    1. Blanda yoghurt med tandoorikrydda. Lägg ner kycklngen däri. Låt stå över natten.

    2. Sätt ugnen på 130°C. Lägg kycklingen på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills innertemperaturen är 70°C, cirka 20 minuter. Tag ut och sätt på grillelementet.

    3. Finhacka chili. Blanda yoghurt, rivet citronskal, chili och saft från hälften av citronen.

    4. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen. Skala och finhacka rödlök. Halvera tomaterna. Plocka blomkål i små buketter.

    5. Tillsätt blomkålen cirka 2 minuter innan quinoan är klar. Vänd sedan ner tomat och rödlök. Smaka av med citronsaft och rivet citronskal efter smak. Salta och peppra.

    6. Sätt in kycklingen under grillgallret så den får färg. Vänd i ruccolan och lägg upp på tallrik eller fint fat. Ringla över yoghurten.

KOCK: MagnusMagnus

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fågelrätter innefattar kryddheta rätter och mindre starka men kryddiga rätter. Kryddhetta skapas av kryddor som chili, curry, svartpeppar m.fl. Hetta och kryddighet i mat ställer speciella krav på drycksvalet.  LÄS MER
Kommentar
Om oss