Ingefärsbakade färska fikon med äpple och vaniljglassBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ingefärsbakade färska fikon med äpple och vaniljglass

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Fikon (färska)
    • 2 styck

      Äpple (rött, syrligt)
    • 15 gram

      Ingefära (inlagd)
    • 50 gram

      Smör
    • 0.50 liter

      Vaniljglass
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Dela fikonen i båtar/klyftor. Kärna ur äpplen och tärna. Finhacka ingefära.

    3. Lägg fikon, äpple och ingefära i en ugnsfast form. Klicka över smör. Sätt in i ugnen i 12 minuter.

    4. Serveras varm med kall vaniljglass.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Hit räknas lätta, kalorifattiga efterrätter som är lätt syrliga och med begränsad sötma. Vanligtvis handlar det om rena fruktefterrätter. Syrligheten passar ofta väl efter kraftfullare huvudrätter.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ljuvlig vaniljglass
Om oss