Rostad paprikasoppa och parmesanchipsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rostad paprikasoppa och parmesanchips

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 11 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 styck

      Paprika (röd)
    • 3 klyfta

      Vitlök
    • 2 styck

      Morot
    • 1 msk

      Matolja (oliv) till stekning
    • 1 liter

      Vatten
    • 1 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 1 tsk

      Sambal badjak
    •  

      el. sambal oelek
    • 0.50 styck

      Citron
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 1 dl

      Parmesan (nyriven)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 250ºC.

    2. Kärna ur paprika och ta bort skaft. Skala vitlök och morötter. Skär allt i mindre bitar.

    3. Ringla olja på en ugnsplåt. Lägg på de skurna grönsakerna. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter.

    4. Ta ut grönsakerna och lägg över i kastrull. Tillsätt vatten, fond och sambal. Låt småkoka i 10 minuter. Pressa ner citronjuice. Salta.

    5. Chips: Riv parmesanost.

      Hetta upp en torr stekpanna. Portionera ut matskedsstora klickar. Stek i 5 minuter. Dra åt sidan. När "chipsen" stelnat är de klara. Servera chipsen till soppan.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Gulröd paprikasoppa
0 voting
Rostade rotsaker

Rostade rotsaker

30 minEnkelt

Om oss