Gulröd paprikasoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gulröd paprikasoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 13 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Paprika (gul)
    • 2 styck

      Paprika (röd)
    • 1 styck

      Purjolök
    •  

      Matfett till stekning
    • 4 dl

      Grädde
    • 3 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 0.50 gram

      Saffran
    • 1 liter

      Filmjölk (3%)
    •  

      Tabascosås
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Kryddgrönt
    •  

      Matbröd (ljust)
  • Gör så här:
    1. Ansa och skär paprika och purjolök i bitar.
      Stek det med lite matfett i en gryta/kastrull på medellåg värme i cirka 25 minuter, tills det mjuknat.

    2. Häll på grädde, fond och saffran.
      Låt koka upp. Ta av från plattan.
      Vispa ner filmjölk. Blanda väl.

    3. Smaka av med några stänk tabasco och salt.

    4. Garnera med något kryddgrönt, t.ex. gräslök.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter är oftast smakrika. Salta, syrliga, söta och beska (sallad) ingredienser och smaksättare blandas om vartannat i såväl naturella som tillagade rätter. Antalet ingredienser är ofta många i en sallad.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss