Paprika moussaka med rå morotssalladBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Paprika moussaka med rå morotssallad

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 4 styck

      Paprika (röd)
    • 2 msk

      Olivolja
    • 500 gram

      Nötfärs
    • 100 gram

      Parmesanost
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • Tomatsås:
    • 2 st stor

      Tomater (kvist-)
    • 0.50 tsk

      Sambal badjak
    •  

      el. sambal oelek
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • Sallad:
    • 4 styck

      Morot
    • 3 styck

      Sticklök (smålök)
    • 40 gram

      Pinjenötter
    • 0.50 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Tomatsås: Skala vitlök. Klyfta tomater. Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl.

    2. Sätt ugnen på 200°C.

    3. Ringla olivolja i en ugnssäker form. Dela paprikan på längden. Ta bort det vita. Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

    4. Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.

    5. Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.

    6. Blanda salladsingredienserna med olja och pressa citron över.

    7. Blanda färs med tomatsås. Peppra och salta. Riv parmesan.

    8. Ta ut paprikan ur ugnen. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost. Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 minuter.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Paprika moussaka (matlåda)
Om oss