Paprika moussaka (matlåda)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Paprika moussaka (matlåda)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 13 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Paprika (röd)
    • 2 msk

      Olivolja
    • 500 gram

      Nötfärs
    • 100 gram

      Parmesanost
    • 0.50 kruka

      Basilika
    • Tomatsås:
    • 2 st stor

      Tomater (kvist-)
    • 0.50 tsk

      Sambal badjak
    •  

      el. sambal oelek
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • Sallad:
    • 4 styck

      Morot
    • 3 styck

      Sticklök (smålök)
    • 40 gram

      Pinjenötter
    • 0.50 styck

      Citron
  • Gör så här:
    1. Tomatsås: Skala vitlök. Klyfta tomater.
      Lägg vitlök, tomater och sambal i en matberedare. Mixa väl.

    2. Sätt ugnen på 200°C.
      Ringla olivolja i en ugnssäker form.
      Dela paprikan på längden. Ta bort det vita.
      Lägg i formen. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

    3. Sallad: Skala morötter och skiva tunt på snedden. Skala och finhacka lök.
      Torrosta (stek utan fett) pinjenötterna i en panna på medelhög värme några minuter. Rör om så att nötterna inte bränns vid.
      Blanda allt med olja och pressa citron över.

    4. Blanda färs med tomatsås.
      Peppra och salta. Riv parmesan.
      Ta ut paprikan. Lägg färs i paprikan, sedan basilikablad och toppa med riven ost.
      Lägg en paprikahalva ovanpå, sedan färs och basilika igen. Sätt in i ugn i 15 min.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Laxpaj (matlåda)
Om oss