Snabbgravad laxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Snabbgravad lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 2 h )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 1 styck

      Laxsida
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 0.50 dl

      Salt
    • 1 styck

      Citron
    • 1 knippe

      Dill
    •  

      Peppar
    • Kockskolan:
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Laxen kan vara färsk eller fryst. Tina fryst fisk.

    2. Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen.

    3. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.

    4. Finhacka dill och strö den över fisken. Låt stå cirka 2 timmar i svalt utrymme.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter. Förekommer dock sällsynt i lax. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Snabbgravad ingefärsgös
Om oss