Snabbgravad ingefärsgösBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Snabbgravad ingefärsgös

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 2 h )

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    6 Portioner

    • 1 kilo

      Gösfilé (fryst)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 0.50 dl

      Salt
    • 1 styck

      Citron
    • 1 kruka

      Basilika
    • 100 gram

      Färsk ingefära
    • Kockskolan:
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Fisken skall tidigare ha varit fryst. Fryst fisk tinas och hel fisk filéas.

    2. Riv gult citronskal. Blanda salt med socker och gnid in fisken rikligt med blandningen. Pressa citronsaft över, försiktigt så att inte salt och socker rinner av. Strö över rivet citronskal.

    3. Finhacka basilika och finriv ingefära. Strö det över fisken. Låt stå ca 2 timmar i svalt utrymme.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

Rå fisk, i synnerhet insjöfisk, kan innehålla parasiter (anisakis = spolmaskar), vars larver kan ge upphov till buksmärtor. Parasiterna dödas av upphettning till 70°C, eller av infrysning i 2 dygn vid högst -18°C (helst -22°C). Att grava ger endast ett visst skydd.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Snabbgravad lax

Snabbgravad lax

10 minEnkelt

Om oss