Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillat tunnbröd med pumpasmör (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal rullar

    • 4 skiva

      Tunnbröd (mjukt)
    • 1 kilo

      Pumpa
    • 0.50 msk

      Sesamolja
    • 0.50 styck

      Citron
    • 200 gram

      Fårost (el. getost)
    • 1 krm

      Salt
    •  

      Grillspett av trä
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.
       
    2. Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar.
      Lägg dem på en smord ugnsplåt.
      Sätt in i ugnen i 15 minuter.
      Ta ut, låt svalna. Sätt på grillen.
       
    3. Lägg över pumpan i en mixer.
      Tillsätt olja och saften från citron. Mixa väl.
       
    4. Lägg över smeten i en skål.
      Smula ner fårost och vänd om försiktigt.
       
    5. Häll smet på tunnbrödet.
      Rulla ihop till en avlång rulle.
       
    6. Dela varje rulle på mitten (ca 6 cm).
      Trä upp dem på spett.
      Grilla någon minut på var sida.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pumpasmör

Pumpasmör

Enkelt

Om oss