Grillat tunnbröd med pumpasmör (buffé)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillat tunnbröd med pumpasmör (buffé)

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 7 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal rullar

    • 4 skiva

      Tunnbröd (mjukt)
    • 1 kilo

      Pumpa
    • 0.50 msk

      Sesamolja
    • 0.50 styck

      Citron
    • 200 gram

      Fårost (el. getost)
    • 1 krm

      Salt
    •  

      Grillspett av trä
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200°C.

    2. Skala och kärna ur pumpan. Skär i bitar. Lägg dem på en smord ugnsplåt. Sätt in i ugnen i 15 minuter. Ta ut, låt svalna. Sätt på grillen.

    3. Lägg över pumpan i en mixer. Tillsätt olja och saften från citron. Mixa väl.

    4. Lägg över smeten i en skål. Smula ner fårost och vänd om försiktigt.

    5. Häll smet på tunnbrödet. Rulla ihop till en avlång rulle.

    6. Dela varje rulle på mitten (ca 6 cm). Trä upp dem på spett. Grilla någon minut på var sida.

KOCK: AnneAnne

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

En normalportion huvudrätt väger ungefär 500 gram. På en buffé bör man räkna med mera, upp till 1 kg tillagad mat per portion om det skall vara rikligt och för att man ofta äter mer vid buffé, samt att åtgången av olika rätter är ojämt fördelat. Naturligtvis blir det då rester över.

Rekommendation: Spara önskade bufférätter i Menyse och räkna ihop att summa vikt blir mellan 500 gram till 1 kg per gäst. Justera vid behov mängderna genom att ändra antalet portioner.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pumpasmör

Pumpasmör

Enkelt

Om oss