Ägghalvor i fågelbo

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Ägghalvor i fågelbo

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ägg

4,0 

styck

Rödlök

0,5 

styck

Crème fraiche

1,0 

dl

Löjrom

50,0 

gram

Citron

0,5 

styck

Alfagroddar

80,0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 140 gram)

Ingredienser

Ägg 4,0 styck  

Rödlök 0,5 styck  

Crème fraiche 1,0 dl  

Löjrom 50,0 gram  

Citron 0,5 styck  

Alfagroddar 80,0 gram  

Kock: Anne

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (12 min )

  1. Lägg äggen i kallt vatten och låt dem koka i 5 minuter. Skölj av i kallt vatten.

  2. Skala och finhacka lök. Blanda lök med crème fraiche, löjrom och citronjuice.

  3. Gör portionsbollar av alfagroddarna.
    Lägg bollarna på fat.

  4. Slå av toppen på ägget och ställ dem i groddbollarna.

  5. Toppa med crème fraichröra.
    Garnera med lite löksträngar.

Kockens kommentar

Använd gärna bruna ägg.

Fler recept inom Äggrätter

Liknande recept som Ägghalvor i fågelbo

Annonser