Saffran- och mandelkräm (smörgåspålägg)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Saffran- och mandelkräm (smörgåspålägg)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 150 gram

      Sötmandel
    • 0.50 styck

      Paprika (röd)
    • 0.50 klyfta

      Vitlök
    • 0.50 styck

      Citron
    • 0.50 styck

      Tomater
    • 0.50 förp.

      Saffran
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Hårt bröd
  • Gör så här:
    1. Skålla mandel (koka 1 minut) och skölj den hastigt i kallt vatten. Skala mandeln (tryck ut mandeln ur skalen med fingrarna).
       
    2. Ansa paprika, ta bort det vita. Skala och skiva vitlöken.
       
    3. Häll allt utom citronen i en mixer. Tillsätt pressad citron. Lättsalta. Mixa till lagom konsistens.
       
    4. Serveras på hårt bröd.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Saffran- och mandelkräm
Om oss