Bärpaj (smulpaj)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Bärpaj (smulpaj)

Lägg till ingredienser

Antal bitar (8/paj): 8

Deg smulpaj:

 

Vetemjöl

1.5 

dl

Havregryn

1.5 

dl

Strösocker

2.0 

msk

Smör el. margarin

100.0 

gram

Pajform (22-25 cm)

 

 

 

Fyllning:

 

Bär (t.ex. jordgubbar)

500.0 

gram

Strösocker

0.5 

dl

Potatismjöl

1.5 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 96 gram)

Ingredienser

Deg smulpaj:

Vetemjöl 1.5 dl  

Havregryn 1.5 dl  

Strösocker 2.0 msk  

Smör el. margarin 100.0 gram  

Pajform (22-25 cm)  

 

Fyllning:

Bär (t.ex. jordgubbar) 500.0 gram  

Strösocker 0.5 dl  

Potatismjöl 1.5 msk  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (45 min )

  1. Smält matfett i en kastrull. Rör ner smör, socker, vetemjöl och havregryn i en bunke och blanda väl.

  2. Sätt ugnen på 225°C.

    Fyll botten på en ugnssäker form med bär. Strö över potatismjöl, sedan socker. Till frysta, sockrade bär endast potatismjöl. Strö smuldegen över.

  3. Grädda mitt i ugn i cirka 15-20 minuter, tills smuldegen fått fin färg.

Kockens kommentar

Bäralternativ: Blåbär, blåbär + hallon, vinbär, halvmogna krusbär, krusbär + jordgubbar, mogna björnbär e.d. Potatismjölet suger upp vätskan från bären så att pajen blir fastare. Ju lösare, saftigare bär desto mer potatismjöl. Äppelpaj t.ex. behöver inget mjöl.

ALTERNATIV

Vaniljsås

Jfr: Smulpaj - grundrecept

Alt: Smulpaj med rabarber

Alt: Smulpaj med äpple

Fler recept inom Finpajer

Liknande recept som Bärpaj (smulpaj)

Annonser