Friluftsplättar utan mjölk och äggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Friluftsplättar utan mjölk och ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    20 Antal plättar

    • 2 dl

      Vetemjöl
    • 2 dl

      Grahamsmjöl
    • 1.25 dl

      Sojamjöl
    • 0.50 tsk

      Salt (havssalt)
    •  

      Torrmjölk
    • 8 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Smör el. margarin
  • Gör så här:
    1. Blanda de torra ingredienserna mjöl, torrmjölk (mängd enligt anvisning på förpackning motsvarnde vattnet) och salt. Packa i plastpåsar i lagom dagsportioner. Skriv på påsen behov mängd vatten.
       
    2. Tillagning: Blanda pulvret med vatten. Smält matfett i panna och rör ner i smeten
      (=pannan blir infettad, därefter behövs inte mer fett i pannan).
       
    3. Det är lite svårt att få pannkakor utan ägg att hålla ihop. Grädda små pannkakor. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannan. Vicka på pannan så att smeten rinner ut.
       
    4. Vänd pannkakan då ytan stelnat. Stek ett par minuter på andra sidan.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kommentar
Liknande recept
Om oss