Paneng Gai - Thailändsk currykyckling med nudlarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Paneng Gai - Thailändsk currykyckling med nudlar

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 2 st liten

      Lök (gul el. röd)
    • 5 tsk

      Currypasta (röd)
    • 3 dl

      Kokosmjölk
    • 3 styck

      Limeblad
    •  

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 400 gram

      Äggnudlar
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och finhacka lök.
      Skär kycklingen i små bitar.

    2. Woka: Hetta upp lite olja i en (wok-)panna och stek kycklingen lätt brun. Tillsätt lök och fräs den mjuk i några minuter.

    3. Sänk till medellåg värme och tillsätt sedan salt och currypasta. Låt kryddorna dra in i ca 1 min. Häll sedan över kokosmjölk och lägg i limeblad. Låt småkoka i ca 10 min.

    4. Nudlar: Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna i cirka 2 minuter. 
      Häll bort vattnet i durkslag. Skölj av. Häll tillbaka i kastrullen och och blanda i lite olja så nudlarna inte klibbar. Värm upp. 

    5. Lägg upp nudlar på tallrikar och skeda över kycklinggytan.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik kryddning och smakrika tillbehör är vanligt till neutralt smakande fågel som kyckling och kalkon. Grytor är oftast smakrika, liksom asiatisk wokad mat. Mångfalden smakupplevelser är stor, vilket gör dryckesvalet mer utmanande.  LÄS MER
Kockens tips!

I stället för limeblad kan man smaksätta med lite citronjuice. I stället för olivolja kan man ta sesamolja som ger en mer asiastisk tousch.

Kommentar
Liknande recept
Om oss