Paneng Gai - Thailändsk currykyckling

Paneng Gai - Thailändsk currykyckling

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 500 gram

      Kycklingfilé (utan skinn)
    • 2 st liten

      Lök (gul el. röd)
    • 5 tsk

      Currypasta (röd)
    • 3 dl

      Kokosmjölk
    • 3 styck

      Limeblad
    • 1 msk

      Olivolja till stekning
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 400 gram

      Äggnudlar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök.
      Skär kycklingen i små bitar.

    2. Hetta upp lite olja i en (wok-)panna och stek kycklingen lätt brun. Tillsätt lök och fräs den mjuk i några minuter.

    3. Sänk till medellåg värme och tillsätt sedan salt och currypasta. Låt kryddorna dra in i ca 1 min. Häll sedan över kokosmjölk och lägg i limeblad. Låt småkoka i ca 10 min.

    4. Koka upp lättsaltat vatten och lägg i nudlarna i cirka 2 minuter. Häll bort vattnet i durkslag. Skölj av. Häll tillbaka i kastrullen och och blanda i lite olja så nudlarna inte klibbar. Värm upp. 

    5. Lägg upp nudlar på tallrikar och skeda över kycklinggytan.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kraftfulla fågelrätter är ofta smakrika. Anka, gås, vildfågel är i sig smakrika, men oftasts är det tillbehören som har många olika smaker. Smakvariationen är stor, varför dessa rätter kräver lite extra engagemang och smakanalys  LÄS MER
Kockens tips!

I stället för limeblad kan man smaksätta med lite citronjuice. I stället för olivolja kan man ta sesamolja som ger en mer asiastisk tousch.

Kommentar
Om oss