Klassisk löksås/bondsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Klassisk löksås/bondsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Matfett (smör)
    • 5 dl

      Mjölk
    • 1 msk

      Oxfond (konc.)
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Matlagningsmjöl
    •  

      Ger 1,5 dl/portion
  • Gör så här:
    1. Hacka eller stimla lök. Fräs den mjuk och glansig i matfett på låg värme i cirka 7 minuter.

    2. Vispa ner mjölk och fond. Tillsätt mjölk i omgångar under vispning. Låt såsen småkoka under lock i 5-10 minuter. Rör om frekvent, såsen bräns lätt vid.

    3. Smaka av med salt och peppar. Var sparsam med salt om såsen serveras till salt sill eller stekt fläsk.

    4. Är såsen för tunn, vispa ner lite matlagningsmjöl och låt småkoka 3 minuter. 

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Löksås är klassisk till stekt salt sill och stekt fläsk, men passar även till korv.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Löksås Petrus

Löksås Petrus

8 minEnkelt

0 voting
Stekt fläsk med löksås
Om oss