Löksås PetrusBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Löksås Petrus

  • 0 voting
    0Recension
    • 8 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 msk

      Smör
    • 2 dl

      Mjölk
    • 1 msk

      Vetemjöl
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Finhacka lök.

    2. Hetta upp matfett i stekpanna på medel­värme. Fräs löken mjuk i cirka 5 minuter.

    3. Ströa över mjöl under omvispning. Klicka i lite smör under omvispning. Tillsätt mjölk under omvispning.

    4. Låt småkoka några minuter och smaka av med salt och peppar.

    5. Om en slät sås önskas, sila såsen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Rimmad fläsksida med lök glacé

Rimmad fläsksida med lök glacé

  • 3 h
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Petrus = Menyse´s salige chefskock (Petter Thoen).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Klassisk löksås/bondsås
0 voting
Stekt fläsk med löksås
Om oss