Falukorv med äppelskivor och potatismosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Falukorv med äppelskivor och potatismos

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 300 gram

      Falukorv
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Tomater
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 100 gram

      Parmesanost
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Tillbehör:
    • 400 gram

      Potatis
    •  

      el. potatismospulver
    •  

      Mjölk (el. grädde)
    •  

      Senap
  • Gör så här:
    1. Rätten fordrar ugn. Sätt den på 225°C.
      Skala och koka potatisen mjuk.
      Eller tillred pulvermos.

    2. Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt.
      Lägg korven på ett ugnssäkert fat.
      Kärna ur och skiva äpplena.
      Skär ost i ganska tjocka skivor.

      Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.
      Skala och skiva lök. Klyfta tomaterna.
      Blanda lök och tomater i mitten av fatet.
      Strö över lite salt och peppar.

    3. Sätt in mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.

    4. Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk, grädde eller smör till lagom konsistens. Salta, peppra.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

En fläskfilé eller t.ex. falukorv är neutrala i sin grundsmak och kombinerat med neutrala tillbehör som ris eller potatis blir anrättningen i sin helhet neutral, förutsatt att inte starka smaktillsatser som senap ingår. En gräddig sås till det  LÄS MER
Kockens tips!

För ugnslösa: Stek löken glansig i matfett. Lägg åt sidan. Varva falukorvskivor, äppelklyftor och tomatklyftor i panna och lägg ostskivor ovanpå. Salta och peppra. Stek på medelvärme tills osten smält något.

Kommentar
Liknande recept
Om oss