Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ugnstekt falukorv med äppelskivor och potatismos

  • 0 voting
    0Recension
    • 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Falukorv
    • 1 styck

      Äpple (syrligt)
    • 200 gram

      Hårdost (lagrad)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 2 styck

      Tomater
    •  

      Salt & vitpeppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 dl

      Mjölk
    •  

      Senap
    • Garnering:
    •  

      Persilja
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt ugnen på 225°C.
      Dra av skinnet på korven. Skär den i skivor utan att skära igenom helt.
      Lägg korven i i ett ugnssäkert fat.
      Kärna ur och skiva äpplena.
      Skär osten i ganska tjocka skivor.

      Stick ner ostskivor och äppelklyftor växelvis i korvspringorna.
      Skala och skiva lök. Klyfta tomaterna.
      Blanda lök och tomater i mitten av fatet.
      Strö över lite salt och peppar.
      Riv över resten av osten.

    2. Potatis: Skala och koka potatisen mjuk.

    3. Ugn: Sätt in korven mitt i ugnen i 20-25 minuter tills anrättningen fått fin färg.

    4. Mos: Häll av potatisvatten och mosa potatisen i kastrullen. Tillsätt lite mjölk till lagom konsistens. Salta, peppra.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

En fläskfilé eller t.ex. falukorv är neutrala i sin grundsmak och kombinerat med neutrala tillbehör som ris eller potatis blir anrättningen i sin helhet neutral, förutsatt att inte starka smaktillsatser som senap ingår. En gräddig sås till det  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
Om oss