Rostbiff (förberedd friluftsmat)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Rostbiff (förberedd friluftsmat)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Rostbiff

1,0 

kilo

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 167 gram)

Ingredienser

Rostbiff 1,0 kilo  

Salt & peppar  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (5 min + 1 tim 30 min )

  1. Sätt ugnen till 125 - 175ºC.
    125 = hela snittytan rosa, låg viktsförlust.
    175 = rosa mittparti med brun rand runt.
    Kallas för fransk (125) & engelsk (175).

  2. Putsa köttet (ta bort hinnor o.d.)
    Krydda ordentligt med salt och peppar.
    Klappa in kryddorna i köttet.
    Lägg köttet på ungsgaller med plåt under.
    Stick in köttermometer.

  3. Placera i nedre delen av ugnen.
    Ös lite vatten över köttet då och då.

    55 grader innertemperatur = blodig.
    60 grader = röd kärna.
    70 grader = lätt rosa, medium rare.
    75 grader = välstekt.
    Rostbiffen på bild = 60ºC, ugn 175ºC.
    Bör ej vara blodig om man saknar kylskåp.

  4. Låt kallna och packa i plastpåse.

Kockens kommentar

Skär skivor och ät dem kalla eller lätt värmda i panna, t.ex. med potatismos och sallad till. Använd det även kallt som smörgåspålägg med en klick gelé e.d. En stek räcker ofta till flera måltider. Av resterna gör man en pytt i panna.

Fler recept inom Förberedd friluftsmat

Liknande recept som Rostbiff (förberedd friluftsmat)

Annonser