Klassisk köttsoppa (förberedd friluftsmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Klassisk köttsoppa (förberedd friluftsmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 2 h )

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 300 gram

      Fransyska (el. rostbiff)
    • 1 styck

      Morot
    • 50 gram

      Rotselleri
    • 0.50 styck

      Palsternacka
    • 0.50 styck

      Purjolök
    • 1.50 dl

      Consommé (burk)
    • 5 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Oxfond (konc.)
    •  

      Persilja till garnering
    • Tillbehör:
    •  

      Plastbunke med lock
  • Gör så här:
    1. Häll consommé och vatten i en kastrull.
      Tillsätt vatten+fond och rör om.
      Skär köttet i bitar och tillsätt.
      Låt småkoka under lock i ca 1 tim.
       
    2. Ansa och skär morot, rotselleri och palster­nacka i mindre bitar. Tillsätt dessa.
      Låt småkoka i ytterligare 30 min.
       
    3. Ansa purjolök och skär bort blasten.
      Skiva purjolöken och tillsätt den i grytan.
      Låt småkoka i ytterligare 15 min.
       
    4. Smaka av med salt och peppar.
      Låt svalna och häll i plastbunke.
       
    5. Värm upp i kastrull.
      Garnera gärna med persilja.
       

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Salta oxköttsrätter är sällan kraftigt salta, men sältan är framträdande. Huvudvaran kan vara salt som i rätten Rimmad oxbringa, eller så är tillbehören salta som i Ångbåtsbiff med saltgurka.  LÄS MER
Kockens tips!

Consommén på burk skall vara koncentrerad, dvs spädas med lika mycket vatten. Är den färdigspädd behövs dubbla mängden consommé och minskning av vatten med motsvarande mängd.

Kommentar
Liknande recept
Om oss