Laxmacka med äggröraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxmacka med äggröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 17 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 4 skiva

      Lax (rimmad, lättrökt)
    • 2 skiva

      Matbröd
    • 3 styck

      Ägg
    • 1.50 msk

      Vatten
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillval:
    •  

      Gräslök
    •  

      Pepparrot
  • Gör så här:
    1. Om tillgång: Finhacka gräslöken.
      Riv pepparrot om färsk.
       
    2. Äggröra: Smält fett på medelvärme i panna. Tillsätt ägg med lite vatten och hälften av eventuell gräslök.

      Rör om hela tiden med trägaffel tills äggsmeten har "stannat" (stelnat).
      Salta och peppra.
       
    3. Lägg laxskivor och äggstanningen på bröd. Garnera gärna med gräslök och pepparrot, samt nymald svartpeppar.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Äggröra

Äggröra

20 minEnkelt

0 voting
Äggröra med grönt
Om oss