1 h 40 min
14 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
2 Antal bröd
1 liter
Filmjölk (3%)7 dl
Vetemjöl2.50 dl
Rågkross2.50 dl
Vetekross2.50 dl
Vetekli2 dl
Linfrön (hela)2 dl
Solrosfrön3 dl
Russin3 dl
Sirap (mörk)1.50 msk
Bikarbonat1 tsk
Salt2 styck
Brödform (2-liters)Matfett till ugnsform
Ströbröd
KOCK: SkåvsjöholmSkåvsjöholm
Uppdragsgivare:www.skavsjoholm.sewww.skavsjoholm.se
Alternativ
Skärgårdslimpan är Skåvsjöholms mest efterfrågade recept. Brödet har god hållbarhet och går utmärkt att frysa. Önskas ett mindre sött bröd kan sirapsmängden minskas något och russinen kan utlämnas.
Kross, kli och frön kan med fördel blötläggas i ljummet vatten några timmar innan bakning. Detta förbättrar bakegenskapen och gör brödet mer lättsmält.