Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 2

Filmjölk (3%)

1,0 

liter

Vetemjöl

7,0 

dl

Rågkross

2,5 

dl

Vetekross

2,5 

dl

Vetekli

2,5 

dl

Linfrön (hela)

2,0 

dl

Solrosfrön

2,0 

dl

Russin

3,0 

dl

Sirap (mörk)

3,0 

dl

Bikarbonat

1,5 

msk

Salt

1,0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Brödform (2-liters)

2,0 

styck

Matfett till ugnsform

 

 

Ströbröd

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 1359 gram)

Ingredienser

Filmjölk (3%) 1,0 liter  

Vetemjöl 7,0 dl  

Rågkross 2,5 dl  

Vetekross 2,5 dl  

Vetekli 2,5 dl  

Linfrön (hela) 2,0 dl  

Solrosfrön 2,0 dl  

Russin 3,0 dl  

Sirap (mörk) 3,0 dl  

Bikarbonat 1,5 msk  

Salt 1,0 tsk  

 

Tillbehör:

Brödform (2-liters) 2,0 styck  

Matfett till ugnsform  

Ströbröd  

 

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Sätt ugnen på 150ºC.

  2. Blanda samman alla ingredienser väl. Smöra och bröa formen. Häll i smeten.

  3. Grädda i ugn i 1 1/2 timme.

  4. Ta ut. Lossa runt kanterna med en kniv. Vänd upp på galler och låt svalna.

Kockens kommentar

Skärgårdslimpan är Skåvsjöholms mest efterfrågade recept. Brödet har god hållbarhet och går utmärkt att frysa. Önskas ett mindre sött bröd kan sirapsmängden minskas något och russinen kan utlämnas.

Kross, kli och frön kan med fördel blötläggas i ljummet vatten några timmar innan bakning. Detta förbättrar bakegenskapen och gör brödet mer lättsmält.

Alternativ

Havrelimpa

Yoghurtlimpa

Fler recept inom Mörkt bröd

Liknande recept som Skärgårdslimpa - filmjölkslimpa

Annonser