Marängsviss med banan och glass (utan socker)Bild av Spisa.nu

Marängsviss med banan och glass (utan socker)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Ägg (vita)
    • 2 dl

      Canderel strö
    • 3 droppe

      Ättikssprit (12%)
    •  

      Bakplåtspapper
    • Sås:
    • 1 dl

      Kakaopulver (ej sötad)
    • 1 dl

      Vatten
    • Tillbehör:
    • 2 styck

      Banan
    • 4 dl

      Vaniljglass (sockerfri)
  • Gör så här:
    1. Maränger: Sätt ugnen på 80-100ºC.
      Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt.
    2. Vispa äggvita, Canderel sötningsmedel och ättika till hårt skum (vändbar skål utan att smeten lossnar).
    3. Klicka eller spritsa maränger på bakplåts­pappret. Grädda mitt i ugn i cirka 1 timme.

      Om två plåtar i ugnen, låt dem byta plats efter halva tiden.
    4. Sås: Blanda ingredienserna i en kastrull. Låt koka upp. Ta av från plattan. Låt svalna.
    5. Skala och skiva bananer.
      Lägg upp var för sig eller varva allt på ett fat.
      Servera genast.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

SOCKERFRI EFTERRÄTT

Sockerfri rabarberpaj

Sockerfri rabarberpaj

  • 1 h 45 min
  • 12 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

Canderel kan bytas ut mot annat syntetiskt sötningsmedel eller mot samma mängd strösocker.
Kommentar
Liknande recept
Om oss