Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marängsviss (marängsuisse, hovdessert)

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 25 styck

      Marängtoppar (små)
    • 50 gram

      Mörk blockchoklad
    •  

      el. chokladsås
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • Tillval:
    •  

      Färska bär
    •  

      Mandelspån
    •  

      Vaniljglass
    •  

      Banan
  • Gör så här:
    1. Smält blockchoklad i ett vattenbad (mindre kastrull eller skål som står i en större kastrull med lätt kokande vatten). Låt svalna. Eller använd färdig chokladsås.
       
    2. Vispa grädde till ett hårt fast skum.
       
    3. Varva maräng och grädde med varandra på ett stort fat. Ringla över chokladsås. Eller lägg upp var för sig som på bilden.
       
    4. Tillval: Som tillval kan man komplettera med glass, färska bär, mandelspån, banan eller andra godsaker, vilket inte ingår i originalreceptet. På bilden syns skivad banan.
       
    5. Servera med en gång.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Chokladsås (efterrättssås)

Chokladsås (efterrättssås)

  • 15 min
  • 4 Ingredienser
  • Enkelt
Spröda maränger - grundrecept

Spröda maränger - grundrecept

  • 1 h 10 min
  • 4 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Efterrätter är ofta krämiga och söta vilket som regel ger hög kalorimängd. Större portioner kan kännas väl mäktigt varför portionsmängden med fördel kan begränsas.  LÄS MER
Kockens tips!

På franska heter rätten meringues suisses, dvs "schweiziska maränger", en rätt med ursprung från 1800-talets mitt. Äldre svensk stavning är följdriktigt också marängsuisse. Desserten kallades också förr för hovdessert och serverades då med färska bär och/eller med flagad mandel.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Marängsviss (hovdessert)
0 voting
Marängsviss

Marängsviss

20 minEnkelt

Om oss