Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
1 liter
Nässlor (färska)4 styck
Hönsbuljongtärning1 liter
VattenSalt
2 dl
Avorioris1 styck
Gul lök2 klyfta
Vitlök3 msk
Olivolja2 dl
Vitt vin (torrt)1 dl
Parmesan (nyriven)1 knippe
Kryddgrönt till garneringGer ca 2 dl/portion
KOCK: Michael, SpisaMichael, Spisa
Uppdragsgivare:www.menyse.com/action/chefsOfMenysewww.menyse.com/action/chefsOfMenyse
PASSAR T.EX. TILL
Späda vårskott av brännnässla och etternässla kan ätas råa, eller användas i matlagning. En klassiker är nässelsoppa. Nässlor kan också användas i bröd och som te. I brist på nässlor kan man använda babyspenat till denna rätt.