Futomaki - tjock sushirulleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Futomaki - tjock sushirulle

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 2 h )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Bitar (8st/rulle)

    • 3 dl

      Färdigkokt sushiris
    • 1 blad

      Nori (ark ca 20x20 cm)
    • 0.50 styck

      Avokado
    • 0.30 styck

      Gurka
    • 1 styck

      Salladslök
    •  

      Wasabipasta
    •  

      Sesamfrö
    • Tillval:
    • 60 gram

      Fisk
    • Tillbehör:
    •  

      Soja (japansk)
    •  

      Ingefära (inlagd)
    •  

      Sushiverktyg >
    •  

      Om rå fisk >
  • Gör så här:
    1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

    2. Skala avokado och skiva fruktköttet. Skala gurka och skiva i 10 cm:s stavar. Kantskär salladslök och dela på längden. Skär eventuellt fisken i skivor eller bitar.

    3. Forma rullar. Se Sushi-skolan. Länk nederst i ingredienslistan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

Futomaki betyder tjock rulle och är den vanligaste Maki-zushin (sushirullen). Den är standard på svenska sushibarer. Den kan innehålla allt möjligt av grönsaker och av havets frukter. Variera enligt egen smak och råvarutillgång.

Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hosomaki - smal sushirulle
Om oss