Hosomaki - smal sushirulleBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hosomaki - smal sushirulle

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 2 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Bitar (8st/rulle)

    • 1.50 dl

      Färdigkokt sushiris
    • 0.50 blad

      Nori (ark ca 20x20 cm)
    • 0.30 styck

      Gurka
    •  

      Wasabipasta
    • Alternativt:
    •  

      Om rå fisk >
    •  

      Skaldjur (rensade)
    • Tillbehör:
    •  

      Ingefära (inlagd)
    •  

      Soja (japansk)
    •  

      Sushiverktyg >
  • Gör så här:
    1. Tillaga sushiris i god tid enl. grundrecept. Täck det färdiga riset med en blöt handuk och sedan med plast, så håller det sig i många timmar. Obs! Får ej stå i kylskåp. Riset bör hålla 37°C vid sushitillredning.

    2. Skär huvudingrediensen i skivor/stavar. Variera gärna innehåll efter egen smak.

    3. Forma rullar. Se Sushiskolan (länk nederst i ingredienslistan).

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kockens tips!

En hosomaki är en tunn maki-zushi (sushirulle) och innehållet består bara av en ingrediens. Kappamaki innehåller gurka, shakemaki bara lax, tekkamaki tonfisk o.s.v.

Hur man formar tillreder och formar sushi finns beskrivet i Sushi-skolan (länk i ingredienslistan).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Futomaki - tjock sushirulle
Om oss