1 h( + 4 h )
13 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
3 dl
Mjölk1 dl
Vispgrädde1 dl
Strösocker4 styck
Ägg (gula)1 tsk
Vaniljsocker2 krm
Kanel (mald)0.50 tsk
Kardemumma (mald)1.50 msk
Snabbkaffe (pulver)50 gram
Blockchoklad (hackad)4 cl
Kaptenslöjtnant (38%)3 cl
Ljus rom0.50 dl
Apelsinjuice (konc.)Glassmaskin
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Rör om några gånger under infrysningen, tills massan har fått fast konsistens. Frystid 3-4 timmar.
Glass kan tillredas på grädde, gräddmjölk eller mjölk och smaksättas på allehanda sätt. Mjölkglass blir bäst i glassmaskin. Köpt vaniljglass kan man smaksätta själv. Mjukrör glassen med elvisp, men låt den inte smälta. Smaksätt och frys glassen på nytt.