Rullsylta med rödbetor och kokt potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Rullsylta med rödbetor och kokt potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 12 h )

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Rullsylta (rå sidfläsk)
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 1 styck

      Stjärnanis
    • 5 korn

      Kryddpepparkorn
    • 10 korn

      Svartpeppar (hel)
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
    •  

      Salt
    • 4 dl

      Rödbetor (inlagda)
    • 4 msk

      Senap
  • Gör så här:
    1. Lägg sylta och kryddor i kastrull. Häll på vatten så att det täcker. Låt småkoka i 1,5-2 timmar.

    2. Ta ur syltan och lägg mellan två skärbrädor. Bind ihop brädorna så hårt som möjligt med snören eller spännremmar. Ställ kallt över natt på ett fat.

    3. Nästa dag: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.

    4. Ta bort nätet från syltan och skiva den.
      Servera med skivade inlagda rödbetor, senap och potatis.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Marinerade rödbetor

Marinerade rödbetor

  • 40 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Det finns färdig rull-/pressylta att köpa.

Färdig sylta äts vanligtvis kall i skivor, gärna tillsammans med rödbetor och kokt potatis. Passar även väl som smörgås­pålägg, eller som plockmat på t.ex. julbordet.

Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan fast konsistens och kan sedan skäras i fina, fasta skivor. Kallas därför också för pressylta.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Kokt potatis

Kokt potatis

30 minEnkelt

Om oss