20 min( + 12 h )
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
600 gram
Rullsylta (rå sidfläsk)1 blad
Lagerblad1 styck
Stjärnanis5 korn
Kryddpepparkorn10 korn
Svartpeppar (hel)800 gram
PotatisSalt
4 dl
Rödbetor (inlagda)4 msk
SenapNästa dag: Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Ta bort nätet från syltan och skiva den.
Servera med skivade inlagda rödbetor, senap och potatis.
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
PASSAR TILL
Det finns färdig rull-/pressylta att köpa.
Färdig sylta äts vanligtvis kall i skivor, gärna tillsammans med rödbetor och kokt potatis. Passar även väl som smörgåspålägg, eller som plockmat på t.ex. julbordet.
Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan fast konsistens och kan sedan skäras i fina, fasta skivor. Kallas därför också för pressylta.