20 min( + 12 h )
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
1 styck
Rullsylta (rå sidfläsk)1 blad
Lagerblad1 styck
Stjärnanis5 korn
Kryddpepparkorn10 korn
Svartpeppar (hel)800 gram
PotatisSalt
Rödbetor (inlagda)
Senap
Rullsyltan pressas för att driva ut vatten ur syltan. På så sätt får syltan fast konsistens och kan sedan skäras i fina, fasta skivor.
Nästa dag:
Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
Ta bort nätet från syltan och skiva den.
Servera med skivade inlagda rödbetor, senap och potatis.
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
PASSAR TILL
Färdig sylta äts vanligtvis kall i skivor, gärna tillsammans med rödbetor och kokt potatis. Passar även väl som smörgåspålägg, eller som plockmat på t.ex. julbordet.