Karibisk fläsktaco med marinerad rödlökBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Karibisk fläsktaco med marinerad rödlök

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 h 20 min( + 10 h )

    • 16 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Fläskkarré (skivad)
    •  

      Olivolja
    •  

      Salt & peppar
    • Lökmarinad:
    • 1 styck

      Rödlök
    • 2.50 dl

      Vitvinsvinäger
    • 6 msk

      Strösocker
    • 0.50 tsk

      Oregano (torkad)
    • 1 tsk

      Salt
    • 1 dl

      Vatten
    • Köttmarinad:
    • 2 tsk

      Mexikansk kryddblandn.
    • 0.50 cl

      Limejuice
    • 1 dl

      Exotisk juice
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • Tillbehör:
    • 16 styck

      Tacoskal (hårda)
    • 1 st stor

      Avokado
    • 2 styck

      Lime
  • Gör så här:
    1. Lökmarinering: Skala och skiva rödlök.
      Mosa oregano och blanda alla marinad­ingredienserna i en plastpåse (el. skål).
      Låt stå i 6 tim och sedan i kyl över natt.

    2. Köttmarinering: Putsa och tärna köttet.
      Mosa oregano och finhacka lök.

      Blanda alla ingredienserna väl i en skål.
      Ställ i kylskåp över natt.

    3. Nästa dag: Sätt ugnen på 175 grader.
      Lägg fläskköttet med marinad i en gryta. Sätt på grytlocket. Sätt in i ugn i ca 3 tim tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar. Strimla köttet med en gaffel.

    4. Värm upp taco i ugnen några minuter.
      Skala och skiva avokado. Klyfta lime.

      Lägg upp ingredienserna på olika fat och låt gästerna servera sig själva.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Mexikansk mat är vanligen starkt kryddad med chili e.d. samt smakrika, men svenska varianter är som regel mildare, varför de ofta snarare är smakrika än kryddiga. Gränsen mellan grupperna är diffus och beroende av den personliga kryddningen.  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Karibisk kycklingpizza
0 voting
Tomatsallad med rödlök
Om oss