PizzasåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pizzasås

  • 1 voting
    1Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 400 gram

      Krossade tomater
    • 4 msk

      Tomatpuré
    • 2 kvist

      Basilika
    • 2 msk

      Matolja
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Skala och finhacka lök. Mosa vitlöken.
      Finhacka basilika.

    2. Hetta upp matolja i en stekkastrull på medelvärme. Fräs lök och vitlök ca 5 min tills löken blivit glansig och mjuk.

    3. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré och låt sjuda i 20 minuter. Rör om då och då.
      Tillsätt basilika och kryddor mot slutet.

    4. Låt svalna och använd sedan till pizza.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Grönpepparpizza med kronärtskocka

Grönpepparpizza med kronärtskocka

  • 1 h 20 min
  • 15 Ingredienser
  • Medel
Karibisk kycklingpizza

Karibisk kycklingpizza

  • 20 min
  • 16 Ingredienser
  • Medel
Pizzadeg -grundrecept

Pizzadeg -grundrecept

  • 1 h 20 min
  • 14 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Vissa tillsätter lagerblad och andra t.ex. oregano, persilja, eller körvel. Vi anser såsen snarast skall vara lite neutral och att dylika kryddor passar bäst vid kryddning av pizzan.

Kommentar
Om oss