Grillad majsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad majs

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Majskolvar (burk)
    •  

      Matolja (neutral, ej oliv)
    • Tillbehör:
    •  

      Salt
    •  

      Smör
    •  

      eller
    •  

      Aromsmör
    •  

      Aluminiumfolie?
  • Gör så här:
    1. Skär majsen i lagom portionsbitar. Pensla med lite neutral matolja, t.ex. majsolja (olivolja ger för kraftig smak).

    2. Förkokt majs (frysta, eller burk): Lägg majskolvarna på grillen och grilla tills de fått fin färg runt om i 10-15 minuter. Vänd runt några gånger.

    3. Färska: Grilla i aluminiumfolie 20-25 minuter. Vänd dem i folien några gånger. Grilla eventuellt en stund utan folie om mer bränd yta önskas.

    4. Salta lätt och servera gärna med smör eller aromsmör till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Det går bra att grilla färsk majs med eller utan blast. Djupfryst majs tinas innan grillning. "Majshållare" (skaft med vassa piggar att sticka i majsändarna) är praktiska hjälpmedel när den heta majsen skall ätas.

Kommentar
Om oss