Potatiskaka med laxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatiskaka med lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (à 16st)

    • 0.30 kilo

      Potatis
    • 2 styck

      Ägg
    • 1 msk

      Mjölk
    • 2 msk

      Vispgrädde
    • 3 msk

      Potatismjöl
    •  

      Matfett till stekning
    • Pålägg:
    • 16 skiva

      Lax (rökt el. gravad)
    • 1 dl

      Crème fraiche
    •  

      Gräslök till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis.

    2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.

    3. Häll av vattnet och mosa potatisen.
      Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.

    4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 minuter på ena sidan och 3 minuter på den andra.

    5. Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crème fraîche ovanpå.
      Klipp lite gröslök över´.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Kockens tips!

På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.

Kommentar
Om oss