Potatiskaka med lax och crème fraîcheBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Potatiskaka med lax och crème fraîche

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 0.30 kilo

      Potatis
    • 1 msk

      Mjölk
    • 2 msk

      Vispgrädde
    • 2 styck

      Ägg
    • 3 msk

      Potatismjöl
    •  

      Matfett till stekning
    • Pålägg:
    • 16 skiva

      Lax (rökt el. gravad)
    • 1 dl

      Crème fraiche
    •  

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis ca 20 min.
       
    2. Dela äggula från vitan och vispa äggvitan.
       
    3. Häll av vattnet och mosa potatisen.
      Tillsätt mjölk, vispgrädde, potatismjöl, äggulor och vita. Blanda ordentligt.
       
    4. Forma små runda halvtjocka kakor och stek dem i matfett på medelvärme, gärna i en plättlagg. 4 min på ena sidan och 3 min på den andra.
       
    5. Lägg en skiva lax på varje "kaka" och en rågad tesked crème fraîche ovanpå.
      Klipp lite gröslök över.

    Receptet ger ca 4 små "kakor" per portion.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Kockens tips!

På bilden har vi valt tunn skiva gravad lax.

Kommentar
Om oss