Oxbringa American med pressad potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Oxbringa American med pressad potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h 30 min( + 3 h )

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Oxbringa (färsk m. ben)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Marinad:
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 burk

      Tomatsoppa (burk)
    • 6 msk

      Tomatpuré
    • 2 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 0.50 liter

      Vatten
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    •  

      Grönsaker
  • Gör så här:
    1. Förbered: Skala och hacka lök.
      Putsa köttet fritt från benflisor, grovt fett och hinnor. Salta och peppra köttet.

    2. Marinera: Blanda tomatsoppa+vatten.
      Rör ned tomatpuré, senap och lökhack.
      Salta och peppra. Koka upp. Smaka av.

      Lägg köttet i en rymlig hög ugnsfast form.
      Häll den heta marinaden över köttet.
      Täck med folie och låt stå i minst 2,5 tim.

    3. Bryn köttet: Sätt ugnen på 225°C.
      Hetta upp matfett i panna på hög värme.
      Tag upp köttet, utan att torka av det och bryn det ordentligt runt om 4 min per sida.

    4. Ugn: Lägg tillbaka köttet i formen.
      Täck med folien och sätt i ugn 1-1,5 tim.
      Tag bort folien och efterstek 30-60 min.
      Känn med sticka att köttet är mört.

    5. Potatis: Skala, koka i lättsaltat vatten.
      Pressa potatisen. Förbered grönsaker.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. En klassiker är t.ex. den mustiga köttgrytan Boeuf bourguignon som är full av smaker. Marineringar brukar vara smakrika och vin i rätten gör sitt till smakrikedomen.  LÄS MER
Kockens tips!

Marineringen gör köttet saftigt och mört och fungerar samtidigt som sås.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pressad potatis

Pressad potatis

25 minEnkelt

Om oss