Svampburgare med pressad potatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Svampburgare med pressad potatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Portioner

    • 400 gram

      Blandfärs
    • 300 gram

      Blandsvamp
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 4 msk

      Ströbröd
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 1 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kantarellfond (konc)
    • 1.50 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Vitpeppar (nymald)
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 800 gram

      Potatis
  • Gör så här:
    1. Förbered: Sätt ugn på 180ºC.
      Rensa svamp, men skölj den inte.
      Skala och skiva lök.

    2. Stek svamp och lök duxelles, dvs utan matfett i panna på medelhög värme tills all vätska försvunnit och den nästan är bränd. Ta av från plattan och låt kallna.

    3. Potatis: Skala och koka den mjuk.
      Pressa. Tillsätt en klick smör och lite salt.

    4. Färs: Blanda hälften av vattnet med ströbröd. Låt svälla en stund.
      Tillsätt färs, äggula, salt, peppar och resten av vattnet+fond, samt löksvampen.
      Blanda väl. Forma portionsbiffar.

    5. Biffar: Vänd biffarna i ströbröd. Stek i matfett på medelhög värme ca 2 min på var sida till fin yta. Lägg över i en smord ugnssäker form. Sätt i ugn ca 10 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Svampar har mycket varierande smak och konsistens. Starkt smakande svampar bör inte blandas med varandra, men kan med fördel blandas med milda sorter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Pressad potatis

Pressad potatis

25 minEnkelt

Om oss