Pastejig köttfärslimpa med svampBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pastejig köttfärslimpa med svamp

  • 0 voting
    0Recension
    • 55 min

    • 16 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Blandfärs
    • 100 gram

      Leverpastej (bredbar)
    • 225 gram

      Svamp
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 1 dl

      Matlagningsgrädde
    • 1 dl

      Vatten
    • 2 msk

      Ketchup
    • 2 stänk

      Tabascosås
    •  

      Salt & vitpeppar
    •  

      Matfett till ugnsform
    •  

      Matlagningsmjöl?
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 3 msk

      Smör el. margarin
    • 2 dl

      Mjölk
    •  

      Isbergssallat
    •  

      Inlagd gurka
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader.
      Finstrimla leverpastejen om konsistensen är fast. Blanda i en bunke leverpastej med grädde och vatten. Rör ner äggulor och färsen. Krydda med salt och peppar.
      Blanda ner svamp (färsk el. burk) i färsen.

    2. Smörj en ugnsfast form med matfett. Tryck ner färsen i formen om det är en mindre patéform som på bilden, eller forma den till en limpa (dekorera ev. med färsk svamp).
      Sätt in utan lock lågt i ugnen 45-50 min.

    3. Skala och mjukkoka under tiden potatis.
      Mosa potatisen med potatisstöt och tillsätt smör och mjölk till lagom konsistens. Salta.

    4. Tag ur formen, lägg färsen på skärbräda.
      Smaka av skyn med salt och peppar.
      Tillsätt ev. lite grädde eller smör. Önskas tjockare sås, tillsätt lite matlagningsmjöl och låt småkoka 3 minuter.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Senapspotatismos

Senapspotatismos

  • 25 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Köttfärsrätter är nästan alltid smakrika. Färsen är ofta variationsrikt smaksatt som sedan kombineras med smakrika tillbehör.  LÄS MER
Kockens tips!

Leverpastejen kan vara mjuk eller fast. Det senare ger viss patékänsla. Välj vildsvamp för extra patékaraktär. Denna köttfärs­limpa kan med fördel även ätas som en paté t.ex. skivad på smörgås.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Köttfärslimpa
Om oss