Senaps- och persiljepanerad kalvkotlettBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 8 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Kalvkotletter
    • 75 gram

      Smör
    • 3 msk

      Senap (fransk osötad)
    • 3 msk

      Ströbröd
    • 0.50 kruka

      Persilja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 300 gram

      Gröna ärter (frysta)
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatisen mjuk.

    2. Sätt ugnen på 180 grader.

    3. Panera: Finhacka persilja. Blanda ströbröd och persilja med lite salt och peppar på en tallrik. Bred senap på kotletterna. Vänd kotletterna i ströbrödsblandningen.

    4. Hetta upp rikligt med smör i panna på medelhög värme. Stek kotletterna hastigt så ytan får färg. Lägg över i ugnsfast form och sätt in mitt i ugnen i cirka 10 minuter.

    5. Koka upp lättsaltat vatten. Värm ärterna.

    6. Mosa potatisen med potatisstöt. Tillsätt lite mjölk och en klick smör. Smaka av med salt, peppar och muskot.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Kalvkotlett helt lyxigt enkelt

Kalvkotlett helt lyxigt enkelt

  • 35 min
  • 5 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kalvköttsrätter är sällan kryddiga. Detta för att inte kryddnigen skall dominera över köttets milda smak. En rätt som Senaps- och persiljepanerad kalvkotlett innehåller den starka kryddan senap, men är ändå en mild form av kryddning.  LÄS MER
Kockens tips!

Kalv är unge av nötkreatur/oxdjur och bl.a. av hjort, älg och ren. Sägs bara "kalv" avses nötkalv.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Senap med pulver - grundrecept
Om oss