Lax ceviche (förrätt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Lax ceviche (förrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé (färsk)

150,0 

gram

Lax (varmrökt)

150,0 

gram

Majskorn (burk)

3,0 

msk

Röda bönor burk (med sås)

0,5 

burk

Persilja

2,0 

kvistar

Lime

2,0 

styck

Chilipulver (rökt)

 

 

 

Tillbehör:

 

Persilja till garnering

2,0 

kvistar

Matbröd (gärna mörkt)

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Franziskaner Hefe Dunkel

Mörkt veteöl
Pris: 19 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 154 gram)

Ingredienser

Laxfilé (färsk) 150,0 gram  

Lax (varmrökt) 150,0 gram  

Majskorn (burk) 3,0 msk  

Röda bönor burk (med sås) 0,5 burk  

Persilja 2,0 kvistar  

Lime 2,0 styck  

Chilipulver (rökt)  

 

Tillbehör:

Persilja till garnering 2,0 kvistar  

Matbröd (gärna mörkt)  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (10 min + 30 min )

  1. Rensa och filéa fisken om så behövs.
    Skär fisken i tärningar.
    Lägg den färska laxen i en skål.

  2. Rulla limen med handen för att den skall bli mjuk, då ger den ifrån sig mer saft.
    Pressa limen och häll över den färska laxen. Rör om med sked så att all fisk "limas". Sätt kallt i 30 minuter.

  3. Tag fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med chili. Garnera med finhackad persilja.

    Servera med ett gott bröd till.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Lax ceviche (förrätt)

Annonser