Lax ceviche (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Lax ceviche (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 30 min )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 150 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 150 gram

      Lax (varmrökt)
    • 3 msk

      Majskorn (burk)
    • 0.50 burk

      Röda bönor burk (med sås)
    • 2 kvist

      Persilja
    • 2 styck

      Lime
    •  

      Chilipulver (rökt)
    • Tillbehör:
    • 2 kvist

      Persilja till garnering
    •  

      Matbröd (gärna mörkt)
  • Gör så här:
    1. Rensa och filéa fisken om så behövs.
      Skär fisken i tärningar.
      Lägg den färska laxen i en skål.

    2. Rulla limen med handen för att den skall bli mjuk, då ger den ifrån sig mer saft.
      Pressa limen och häll över den färska laxen. Rör om med sked så att all fisk "limas". Sätt kallt i 30 minuter.

    3. Tag fisken ur marinaden och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med chili. Garnera med finhackad persilja.

      Servera med ett gott bröd till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sea Bream ceviche (förrätt)
0 voting
Torsk ceviche

Torsk ceviche

10 minEnkelt

Om oss