Sea Bream ceviche (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sea Bream ceviche (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 1 h )

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 300 gram

      Havsruda (filé)
    •  

      eller
    •  

      Makrillfilé
    • 2 styck

      Grapefrukt
    • 150 gram

      Jalapeno inlagd (grön)
    • 4 kvist

      Persilja
  • Gör så här:
    1. Skär fisken i bitar, lägg i en bunke.

    2. Pressa juice från hälften av grapefrukten. Häll saften över fisken och rör om, så att all fisk omsluts av juice. Låt stå 1 timme.

    3. Mixa chili och persilja till grovt mos med mixerstav.

      Skala resterande grapefrukt och frigör klyftorna. Ta bort hinnan runt klyftan.

    4. Lägg upp chilipastan på tallrik.
      Varva fisk och grapefruktklyftor.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Typiska syrliga råa fiskrätter är ceviche, en sorts fiskrätt med urgamla anor från Peru och Ecuador. Det är traditionellt rå fisk som i stället för att kokas, marineras med starkt syrliga citrusjuicer. Ceviche är i allmänhet magra, kalorif  LÄS MER
Kockens tips!

Smaken är som sagt delad. Denna rätt, med sin syrligt råa fisk och gröna bittra chilipasta, smakar kort sagt annorlunda. Bland oss på Menyse gillades den av oss äldre, medan ungdomarna gärna avstod. Ingen barnmat m.a.o.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Lax ceviche (förrätt)
0 voting
Torsk ceviche

Torsk ceviche

10 minEnkelt

Om oss