Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klytpotatisBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klytpotatis

  • 0 voting
    0Recension
    • 35 min

    • 9 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Lövbiff (innanlår 1 cm)
    • 1 styck

      Gul lök (hackad)
    • 2 msk

      Senap (stark)
    •  

      Smör till stekning
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 4 styck

      Tomater
    • 0.50 styck

      Lök (gul, silver e.d.)
    •  

      Olivolja
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 225 grader. 

    2. Potatis: Borsta potatisen ren och skär i klyftor. Lägg i ugnssäker form eller på plåt.
      Droppa över lite matolja och salta lätt.
      Baka potatisen i 20-25 minuter mitt i ugnen. Rör om någon gång.

    3. Sallad: Skiva tomater. Skala och grovhacka lök och lägg på tomaterna.
      Lägg upp på tallrik. Olja och salta lätt.

      Förbered: Platta ut biffarna mellan smörpapper eller plastfolie.
      Finhacka lök och blanda med senap.
      Fördela på biffarna och vik dem dubbelt.
      Tryck till kanterna. Salta och peppra.

    4. Kött: Hetta upp matfett i panna på högsta värme och stek biffarna hastigt i högst 1 minut på var sida. Servera genast.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är ofta kryddiga. Kryddigheten kan bestå av kryddheta tillbehör som pepparrot till Pepparrotskött, svartpepparn i Pepparbiff, eller dijonsenap till Boeuf Lyonnaise.  LÄS MER
Kockens tips!

Alternativa fyllningar:
1. Selleri och ädelost.
2. Skinka, basilika, svamp.
3. Ansjovis, lök, persilja.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Fyllda tomater

Fyllda tomater

10 minMedel

0 voting
Klassisk lövbiff

Klassisk lövbiff

35 minEnkelt

Om oss