ElefantöraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Elefantöra

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Lövbiff (innanlår 1,5 cm)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 4 styck

      Ägg (gula)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis
    • 2 dl

      Mjölk
    •  

      Senap
    •  

      Grönsallad
  • Gör så här:
    1. Potatis: Skala och koka i lättsaltat vatten. Mosa med lite mjölk och krydda med salt och peppar.

    2. Förbered sallad och hacka löken.
      Bulta ut biffarna mellan smörpapper eller folie så att de blir tallriksstora.

    3. Fräs lök i matfett på medelvärme i några minuter till fin färg.

    4. Biff: Hetta upp (grill-)panna så att den blir riktigt het. Halstra, dvs stek utan fett biffarna hastigt i cirka 15 sek på var sida. Salta och peppra.

    5. Servera genast på varm tallrik.
      Placera äggula på biffen, lök och sallad vid sidan om, samt senap i separat skål.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

ALTERNATIV

Pommes frites

Pommes frites

  • 30 min
  • 4 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätter med de finare köttbitarna från oxen, filé och biff, är ofta neutrala i smaken. Detta för att kockarna vill lyfta fram den fina smaken i köttet. Sås och tillbehör får inte dominera rättens smak.  LÄS MER
Kockens tips!

Elefantöra är en förstorad lövbiff och kan varieras på många sätt. Pepparrot i stället för senap, stekt potatis alternativt pommes frites i stället för potatismos.

Kommentar
Om oss