Cheesecake med limesmakBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Cheesecake med limesmak

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 20 min

    • 18 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • Kokosbotten:
    • 6 styck

      Digestivekex
    • 1 dl

      Kokosflingor
    • 75 gram

      Smör
    • Fyllning:
    • 3 styck

      Gelatinblad
    • 2 styck

      Lime
    • 250 gram

      Kesella (kvarg 10%)
    • 1.50 dl

      Crème fraiche
    • 1.50 dl

      Strösocker
    • Konjakstryffel:
    • 100 gram

      Mörk blockchoklad
    • 0.50 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Konjak/brandy
    • 2 tsk

      Vaniljsocker
    • Mangosalsa:
    • 3 msk

      Citronjuice
    • 2 styck

      Mango
    • 1 styck

      Vaniljstång
    • 0.50 dl

      Vatten
    • 1 styck

      Granatäpple
    • Tillbehör:
    • 4 styck

      Jordgubbar (färska)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kex, kokos och smält smör i en matberedare. Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant och grädda i 10 minuter. Låt svalna.
       
    2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 10 min. Finriv skalet och pressa ur saften ur limefrukterna och vispa ihop med kesella, creme fraiche och socker.
       
    3. Krama ur gelatinbladen och smält dem i mikron. Blanda i gelatinet i fyllningen och bred den över den kalla kokosbottnen. Ställ i kylskåp i minst 30 min för att stelna.
       
    4. Koka upp grädden i en kastrull och tag från plattan. Låt chokladen smälta i grädden. Tillsätt konjak och smör. Rör massan till tryffel och låt den svalna något. Knäpp av kakformens löstagbara kant och bred tryffeln över cheesecaken.
       
    5. Skala och skär mangon i tärningar. Skrapa ur vaniljfrön och smörstek mango och vaniljfrön under omrörning på medelvärme i några minuter. Tillsätt vatten, citronjuice och socker. Tag av från plattan.
       
    6. Lägg upp cheesecake på tallrikar med mangosalsan vid sidan om. Dela ett granatäpple och sprid kärnorna över salsan. Dekorera med en jordgubbe på varje cheesecakebit. Servera.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Västerbotten cheesecake
0 voting
Sunny cheesecake

Sunny cheesecake

40 minMedel

Om oss