Björnbärssylt (eller hallonsylt, jordgubbssylt, hjortronsylt)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Björnbärssylt (eller hallonsylt, jordgubbssylt, hjortronsylt)

Lägg till ingredienser

Antal satser: 1

Björnbär (färska)

1.0 

liter

Strösocker

3.0 

dl

 

Tillval:

 

Natriumbensoat

1.0 

krm

Pektin (pulver)

 

 

 

Ger ca 0,5 dl/sats

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 720 gram)

Ingredienser

Björnbär (färska) 1.0 liter  

Strösocker 3.0 dl  

 

Tillval:

Natriumbensoat 1.0 krm  

Pektin (pulver)  

 

Ger ca 0,5 dl/sats 

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (20 min )

  1. Rensa och skölj färska bär, eller tina dem om de är frysta. Minska sockermängden om bären är frysta med socker.

  2. Varva bär med socker i en kastrull. (Låt gärna stå svalt i flera timmar, för att bären skall safta sig).

  3. Värm blandningen långsamt på medellåg värme under omrörning och låt sylten sedan sjuda i cirka 10 minuter.

  4. Skumma av sylten väl innan den tas från värmen. Häll upp sylten i rena burkar upp till kanten och förslut genast.

    För längre hållbarhet
    Lös upp konserveringsmedel i lite het sylt och rör ner detta i kastrullen.

    För fastare sylt
    Tillsätt pektin enligt anvisning på fpk.

Kockens kommentar

Sylten passar bra att servera till efterätter och pannkakor. Sylten blir ganska lös utan pektin. Alternativt mer socker som ger både längre hållbarhet och fastare konsistens.

Fler recept inom Sylt

Liknande recept som Björnbärssylt (eller hallonsylt, jordgubbssylt, hjortronsylt)

Annonser