Panerade stekta grisfötterBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Panerade stekta grisfötter

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Grisfötter (kokta)
    • 2 msk

      Vetemjöl
    • 2 styck

      Ägg
    • 7 msk

      Ströbröd
    • 50 gram

      Smör
    • Grönkål:
    • 200 gram

      Grönkål (fryst)
    • 1 tsk

      Ättikssprit (12%)
    • 2 tsk

      Strösocker
    •  

      Salt
    • Tillbehör:
    • 4 dl

      Rödbetor (inlagda)
  • Gör så här:
    1. Häll vetemjöl med lite salt på en tallrik och ströbröd på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i en djup tallrik.
       
    2. Vänd grisfötterna först i vetemjöl, doppa dem sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Låt paneringen torka en stund.
       
    3. Värm grönkål och smaksätt med lite ättika, salt och socker.
       
    4. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna på medelvärme tills smöret börjar fräsa. Stek grisfötterna runt om, tills paneringen fått en fin gyllenbrun färg. Passa så att inte värmen är för hög, för att inte hårdbränna paneringen. 

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är i allmänhet kraftfulla och smakrika. Framdelskött som karré och revbensspjäll är fett- och kalorikt samt smakrikt. Kovar mestadels likaså. Sådant kött kombineras gärna med andra kaloririka och smakrika eller   LÄS MER
Kockens tips!

Grisfötter aladåb (i gelé) är klassisk mat bl.a. på julbordet. Överblivna grisfötter paneras och steks med fördel någon av mellandagarna.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Stekt panerad kalvbräss
0 voting
Panerad rotselleri

Panerad rotselleri

15 minEnkelt

Om oss