Mjukt tunnbrödBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Mjukt tunnbröd

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 50 min

    • 10 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 13 gram

      Jäst (färsk)
    • 50 gram

      Smör
    • 5 dl

      Mjölk
    • 1 tsk

      Anis, fänkål eller kummin
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 dl

      Sirap (ljus)
    • 0.50 tsk

      Hjorthornssalt
    • 2 dl

      Grahamsmjöl
    • 3 dl

      Rågsikt
    • 5 dl

      Vetemjöl
  • Gör så här:
    1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret, häll på mjölken och värm degspadet till fingervärme, 37 grader.

    2. Rör ut jästen med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, sirap, hjorthornssalt och mjöl. Låt degen jästa under bakduk i cirka 1 timme.

    3. Tag upp degen på mjölat bakbord. Dela den i 16 delar (för en sats). Kavla ut varje del till ½-cm tjocka kakor. Använd gärna en kruskavel. Nagga kakorna med gavel innan gräddning.

    4. Hetta upp en stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i cirka 2 minuter på varje sida. Låt dem svalna under bakduk.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Tunnbröd med skinka
0 voting
Limelax på hårt tunnbröd
Om oss